Teknoloji

İnsanların Kayıp Atalarının İzleri Bulunmuş Olabilir: İşte Bildiklerimizi Değiştirebilecek Araştırma Sonuçları

biz de dahil, homo sapiens İnsan olarak adlandırılan modern insanlar ilk olarak yaklaşık 70 bin yıl önce Avrasya ovalarında ortaya çıkarken, antik dünyanın büyük bir kısmı zaten Neandertallerle dolup taşıyordu. Ortak bir organizmadan türeyen bu iki tür, bir süre birlikte yaşadı. Sonra bir şey oldu ve Neandertal ırkının nesli 40 bin yıl önce tükendi. Öte yandan biz artık 8 milyarBir tane var.

Neandertal kalıntılarında kayıp insan ırkının izleri bulundu

Neandertaller ve homo sapiensler bir süre birlikte yaşadılar ve bu süreçte iki ırkın melezi bireyler ortaya çıktı. Günümüzde pek çok insanın DNA’sında hâlâ Neandertal atalarından kalma genetik kalıntılar bulunuyor. Yeni araştırma, n EandertallerBu da kalıntılarda modern insanın izlerinin bulunduğunu gösteriyor.

Araştırmacılara göre modern insanlar Geç Pleistosen döneminde yaşadılar. Avrasya’ya ulaştığında Orada yaşayan Neandertaller zaten türümüzün DNA’sının izlerini taşıyordu. Bu, daha önce bilinmeyen, görünüşe göre daha eski, modern insan soyu ile rekabet halinde meydana gelmiş gibi görünüyor.

Araştırmanın yazarlarına göre bu durum H omo sapiens Avrasya’ya 250 bin yıldan fazla bir süre önce girdiğini gösteriyor. Fosil kayıtlarına göre modern insanın evriminin yaklaşık 300 bin yıl önce Afrika’da gerçekleştiği dikkate alındığında, bu kayıp soyun oldukça eski bir ırk olduğu ortaya çıkıyor.

Pensilvanya Üniversitesi’nden evrimsel biyolog Alexander Platt, yaptığı açıklamada “Bu genlerde, eski modern insanlardan Neandertallere kadar olan antik melezleşmenin bir yansımasını keşfettik.” dedi. Platt’a göre bu ilaç Afrika’yı getirdi 250 bin ila 270 bin yıl önceBir süre önce ayrıldı.

Araştırma Current Biology’de yayınlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu