Ekonomi

Mısır’da firavunun mumyalanmasıyla ilgili yeni sır ortaya çıktı

Mısır Turizm ve Eski Eserler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, kelimenin keşfinin, 2018 yılında bir firavun mumyalama atölyesinin keşfinden yaklaşık 5 yıl sonra geldiği belirtildi.

Açıklamada, Almanya’daki Ludwig Maximilian ve Tübingen Üniversiteleri ile Kahire’deki Ulusal Araştırma Merkezi’nden araştırmacıların, eski Mısır’da mumyalama işlemi ve kullanılan malzemeler hakkında bazı sırları keşfettikleri kaydedildi.

Tek bir yerde üç önemli bilgi

Bu sırların Mısır-Alman araştırma ekibi tarafından 2018 yılında Mısır arkeoloji heyeti tarafından Saqqara’da keşfedilen mumyalama atölyesinde kullanılan çanak çömleklerdeki organik kalıntıların analizi sonucunda ortaya çıktığı bildirildi.

Çalışmalar kapsamında ilk kez mumyalama işleminde kullanılan malzemeler ve bunların eski Mısır dilindeki isimleri ve kullanım alanları hakkında üç değerli bilginin tek bir yerde toplandığı belirtildi.

Mumyalamada kullanılan malzemelerin bir kısmı çeşitli bölgelerden getirilmiştir.

Açıklamada, araştırmanın “mumyalaştırma işleminde kullanılan bazı malzemelerin Akdeniz bölgesi, tropik yağmur ormanları ve Güneydoğu Asya gibi bölgelerden getirildiğinin” ortaya çıktığı vurgulandı.

Bakanlığa bağlı Tarihi Eserler Yüksek Kurulu Genel Sekreteri Mustafa Veziri, çanak çömlek kapların yüzeyinde mumyalama işlemi sırasında kullanılan organik kalıntıların yanı sıra ceset isimlerinin de eski Mısır dilinde bulunduğunu belirtti. parçalar ve organlar.

İlk kez tespit edilen kapları çanak çömlek üzerindekilerle karşılaştırdık.

Eski Mısır mumyalaması ile ilgili metinlerin yeniden okunmasına önemli katkı sağlayacak bu keşfin değerli olduğunu belirten Veziri, “Araştırma ekibi, ilk kez, vücudun belirli bölgelerini mumyalamak için uygun materyalleri doğru bir şekilde tespit edebildi. belirlenen malzemeleri çanak çömlek üzerine yazılanlarla karşılaştırarak.” terimleri kullandı.

İsimlerinin de yazıldığı görüldü

Alman takım lideri yardımcısı Susanne Beck şunları söyledi: “Araştırmalar, mumyalama işleminde kullanılan kapların üzerinde içerdikleri maddelerin isimlerinin yazıldığını gösteriyor” kaydedildi. Beck, bu keşfin malzemelerin nasıl kullanıldığına ve mumyalamada kullanılan pek çok bileşenin isimlerine büyük katkı sağladığını belirtti.

Eski Mısırlılar, ölülerinin ruhlarının bir sonraki dünyada dirilip bedenlerine geri döneceğine inandıklarından, bedenlerini sağlam tutmak amacıyla mumyalamaya değer verdiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu